PÕHI:

4 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
300 g maasikakohupiima
70 g tumedat šokolaadi
200 ml vahukoort
2-3 spl kondenspiima (seda mul lihtsalt oli kapis purgi põhjas alles)
1 tl vanillsuhkrut
4 lehte želatiini
200 g (külmutatud) kirsse
KATE:

~350 g martsipani
*Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ning lisa läbi sõela juurde jahusegu.
*Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24cm läbimõõduga vormi.
*Küpseta 180 kraadi juures ~ 20 minutit.
*Jahuta.
*Lõika kaheks kihiks.
*Täidise jaoks vahusta koor ning lisa kohupiim.
*Sulata šokolaad vesivannil ning lisa vahukoore-kohupiima massile. Lisa juurde vanillsuhkur ning natuke kondenspiima.
*Pane želatiinilehed umbes 4 minutiks külma vette likku, pigista kuivaks ja paisuta 0,25 dl keevas vees, lase jahtuda ning nirista kohupiima-šokolaadikreemile hulka.
*Raputa kirsid üle suhkruga. Kui kirsid on külmutatud, lase neil enne tordile panemist üles sulada.
*Aseta üks biskviidi põhjadest alusele ning immuta kergelt kirsi vedelikuga.
*Kata põhi kirssidega ning määri peale kohupiima-šokolaadikreem.
*Seejärel tõsta peale teine kiht biskviiti, immuta ja määri hästi õhukeselt kohupiima-šokolaadikreemiga.
*Hoia külmas üle öö.
*Kaunista martsipaniga (ise joonistasin martsipanile pildi ning katsin tordi martsipaniga umbes 5 tundi enne tordi serveerimist).
Inspiratsiooni sain qsti blogist

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar