30 märts 2010

Tort kallile!

Väikese tähtpäeva puhul otsustasin proovida valmistada martsipanikattega kooki. Tegemist lihtsa biskviit koogiga, mille vahel kohupiima-toorjuustukreem ning katteks martsipan. Kuigi välimust koogil eriti pole, on maitse see-eest super! :) Ehk õnnestub teinekord paremini. Kohupiima-toorjuustukreemi hulka lisasin veel maasikamoosi, mis ühe purgi põhja jäänud oli ja natuke vaniljekastet.

PÕHI:
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

TÄIDIS:
200 g maasika kohupiimatoru
200 g maitsestamata toorjuustu
50 g vaniljekastet
natuke maasikamoosi
natuke maasikajogurtit
2 tl vanillsuhkrut
4 lehte želatiini

KATE:
200 g martsipani
vahukoort

immutamiseks piima

*Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ning lisa läbi sõela juurde jahusegu.
*Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24cm läbimõõduga vormi.
*Küpseta 180 kraadi juures ~ 30 minutit.
*Jahuta.
*Lõika kaheks kihiks.

*Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, toorjuust, maasikamoos, jogurt, vanillsuhkur, vaniljekaste.
*Pane želatiinilehed umbes 4 minutiks külma vette likku, pigista kuivaks ja paisuta 0,25 dl keevas vees, lase jahtuda ning nirista kohupiima massile hulka.

*Immuta biskviidi põhi piimaga ning määri sellele kiht kohupiima-toorjuustukreemi.
*Seejärel tõsta peale teine kiht biskviiti, immuta ja määri kergelt kohupiima-toorjuustukreemiga.

*Kaunista martsipani ning vahukoorega.

*Katte jaoks lisasin toasoojale martsipanile punast toiduvärvi ning sõtkusin seda seni, kuni värv ühtlustus.
*Rulli martsipan kahe küpsetuspaberi lehe vahel õhukeseks kettaks ning tõsta koogile. Õpetust leiab ka siit.
*Kaunista ääred vahukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails