22 mai 2010

Kaerahelbekattega marjakook

Kapis on veel mõningaid marju alles ning valmistasin lihtsa marjakoogi. Kasutasin vaarikaid ja mustisõstraid.

PÕHI:
2 muna
1 dl suhkrut
0,5 dl kohvikoort
50 g sulatatud võid
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

KATE:
300 g marju (maasikad, mustikad, vaarikad, mustsõstrad)
50 g sulatatud võid
0,75 dl suhkrut
2 dl kaerahelbeid

*Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks.
*Lisa koor, veidi jahtunud või ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega õrnalt läbi.
*Laota tainas 20-24cm läbimõõduga vormi.
*Aseta põhjale marjad.
*Sega omavahel suhkur, või ja kaerahelbed ning puista marjadele.
*Küpseta 200 C ahjus 30-40 min.
*Serveeri külma piimaga.

Allikas: Pereköök Juuli 2009

1 kommentaar:

  1. huvitav, kas selle koogi põhja saaks samamoodi kaerahelvestest teha, kui nisujahu ei taha tarvitada?

    A

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails