06 mai 2009

Kirju koer

**Prindi retsept**
  • 2 pakki küpsiseid, 180 g pakk (Selga, Kalev)
  • 250 g marmelaadi (võib ka vähem olla 150 g)
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 150 g võid (võib ka natuke rohkem panna)

*Purusta küpsised.
*Tükelda marmelaad.
*Sulata või.
*Sega kõik omavahel kokku - küpsised, marmelaad, kakao ning lõpuks sulatud või.
*Mätsi segu küpsetuspaberil vorstikujuliseks ja keera paberisse.
*Lase külmikus seista vähemalt 3 tundi kuni üleöö. Lõika viiludeks.

01 mai 2009

Tumeda šokolaadiga juustukook

**Prindi retsept**

Selle koogi tegin oma issile sünnipäevaks. Mõnusalt rammus ja maitseb hea :)


PÕHI:
  • 1 pakk (180 g) Selga šokolaadiküpsiseid
  • 70 g võid
TÄIDIS:
  • 300 g tumedat šokolaadi (võib proovida ka 200 g tume šokolaad + 100 g piimašokolaad)
  • 2 dl vahukoort
  • 600 g toorjuustu
  • 2,5 dl suhkrut (ise panin 3 dl)
  • 5 muna
  • 1 tl vanillsuhkrut

*Purusta küpsised ja sega sulavõiga.
*Suru küpsetuspaberiga vooderdatud (nii vormi põhi kui ka küljed) lahtikäiva vormi põhja.
*Kuumuta koor potis.
*Lisa tükeldatud šokolaad, sulata segades ja lase jahtuda.
*Teises kausis vahusta toasoe toorjuust suhkruga.
*Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad.
*Seejärel lisa vanillsuhkur ja šokolaadisegu ning vala põhjale.
*Küpseta 150C ahjus 1 tund.
*Seejärel paota natuke ahju ust ja küpseta veel tunnike.
*Lase jahtuda ja hoia üle öö külmas.

*Serveeri maasikate või riivitud valge šokolaadiga.

allikas: L.Virkus, A.Kang "Juustukoogid"

17 aprill 2009

Kaneelikuklid

2,5 dl piima
25 g pärmi
100 g (1 dl) suhkrut
1 muna
0,5 tl soola
2-3 spl õli
450-500 g jahu

*Hõõru pärm suhkruga vedelaks.
*Lisa juurde leige piim, muna, sool ja jahu ning õli.
*Sõtku tainast kuni lööb kausi küljest lahti ning lase siis kaetult soojas koha kerkida.
*Kerkimise ajal löö tainast 2 korda alla.

*Rulli tainas.
*Määri võiga, raputa peale suhkurt ja kaneeli ning keera tihedalt rulli.
*Lõika parajad viilud, aseta pannile, lase kerkida.
*Küpseta 180C kuni kuklid on ilusad kuldsed.

ps. enne ahju panekut võid kukleid ka munaga määrida.

13 märts 2009

Kohvi-juustukook (ilma munata)

**Prindi retsept**

Seda kooki olen valmistanud paar korda, kuid pilt on siiani tegemata jäänud. Püüan ennast mingi aeg parandada :p

PÕHI:
  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 150 g võid
  • 0,5 tl lahustuva kohvi pulbrit
KATE:
  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 250 g paksu hapukoort (kasutasin 30%-list)
  • 2 muna (jätsin välja)
  • 1,5 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 3 tl lahustuva kohvi pulbrit
  • 3 tl želatiinipulbrit (see on 8 g ehk 15 ml)
  • 6 spl vett
*Purusta küpsised, lisa sulatatud või ja kohvipulber ning sega kokku.
*Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
*Vahusta munad tuhk- ja vanillsuhkruga (selle osa jätsin tegemata, kuna ei kasutanud mune)
*Vahusta toasoe toorjuust, sega hulka hapukoor.
*3 tl lahustuva kohvi pulbrit sulata 3 sps keevas vees
*3 tl (ehk 15 ml) želatiini lahusta 3 spl (ehk 45 ml) vees ja lisa see kohvi pulbri veele ning sega madalal kuumusel, kuni želatiin on täielikult sulanud.
*Sega kokku muna- (tegin ilma munata) ja toorjuustuvaht.
*Nirista vahustades juurde pisut jahtunud želatiin.
*Vala segu põhjale ja pane külma tarduma.

allikas: L.Virkus, A.Kang "Juustukoogid"

03 märts 2009

Minu moodi kräsupea

**Prindi retsept**

PÕHJAD:
  • 400 g hapukoort
  • 4 muna
  • 400 g suhkrut
  • 400 g jahu (umbes 3 klaasi)
  • 1 tl söögisoodat
  • Poolele kogusele lisada 3 spl kakaod
TÄIDIS:
  • 800 g hapukoort
  • kirsimoosi (või mõnda muud)
GLASUUR:
  • 100 g võid
  • 2 spl kakaod
  • 3 spl suhkurt
  • 3 spl piima
*Sega omavahel hapukoor, munad, suhkur, jahu ning söögisooda.
*Tõsta pool kogusest teise kaussi ning lisa juurde kakao.
*Koguseliselt tuli mõlemat segu kuskil 700 g.
*Pruun tainas vala lahtikäivasse rõngasvormi (ise kasutasin ümmargust klaasvormi, mille põhja panin küpesetuspaberi).
*Hele tainas vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
*Küpseta mõlemat koogipõhja 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääb.

*Küpsenud hele põhi lõika kuubikuteks ja tume põhi kaheks kihiks.
*Kahe tumeda kihi vahele määri kirsimoosi ja natuke hapukoort.
*Sega heledad koogikuubikud hapukoorega ning tõsta põhjale hunnikusse.

*Glasuuri valmistamiseks sulata potis või, lisa juurde piim, kakaopulber ja suhkur.
*Sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda.
*Nirista glasuur tordile.

*Lase koogil umbes 12 tundi külmkapis seista.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails