03 september 2009

Õunastruudel

Mõnusa maitsega struudel, mille miinuseks on see, et struudli ümbris on suhteliselt krõmpsuv... milles viga?

TAINAS:

1 munavalge
4 dl jahu
1,5 spl õli
1,25 dl vett

TÄIDIS:
5-6 keskmist õuna
50 g metsapähkleid
100 g võid
1 dl riivsaia
1 dl suhkrut
kaneeli

tuhksuhkrut

*Sega omavahel kausis (või köögikombainis) munavalge, jahu, õli ja vesi. Sõtku kuni tainas on ühtlane ja siidine.
*Paki tainas kilesse ja pane vähemalt 1 tunniks külma.

*Koori õunad ja lõika viiludeks.
*Haki pähklid.

*Puista alusele/lauale jahu ja rulli tainas õhukeseks suureks nelinurgaks.
*Sulata umbes 2 spl võid ning määri sellega tainas, jättes igast äärest paar sentimeetrit puutumata.
*Laota õunaviilud tainale nii, et kaetud oleks veidi üle poole pinnast.
*Puista peale pähklid, riivsai, suhkur, kaneel ning või tükikesed.

*Rulli kokku nagu rullbiskviit ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud pannile, määri pealt sulavõiga.
*Küpseta 200 C ahjus 40 minutit ehk kuni tainas on pealt kuldne.
*Lase jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga.

Allikas: Pereköök. August 2009

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails